bruisende zaken

De kracht van paardencoaching

De kracht van paardencoaching

01-10-2024

Paardencoaching en PMT vormen samen een krachtige combinatie in de ervaringsgerichte therapiewereld. Paarden zijn intuïtieve dieren die sterk reageren op non-verbale signalen, kleine veranderingen in lichaamstaal en emotionele lading. Dit zorgt ervoor dat de paarden goede spiegels zijn van menselijke emoties en gedrag. In combinatie met de lichaamsgerichte benadering van de PMT, waarbij lichaam en geest nauw met elkaar samenwerken, ontstaat er een krachtige wisselwerking. De cliënt wordt uitgedaagd om niet alleen maar te praten, maar juist de gevoelens ook lichamelijk te ervaren in het contact met het paard.

Tijdens een sessie paardencoaching werkt de cliënt samen met een paard, dat door zijn gevoeligheid vaak onbewuste gevoelens en spanningen bij de cliënt naar boven brengt. Het paard reageert instinctief op de emoties en lichaamshouding van de cliënt. De psychomotorisch therapeut helpt vervolgens om de fysieke sensaties en reacties te begrijpen en in verband te brengen met onderliggende emoties of problemen. Deze terugkoppeling kan verhelderend werken voor de cliënt, omdat het inzicht geeft in hoe bepaalde emoties worden vastgehouden of onderdrukt in het lichaam.

De fysieke en emotionele interactie met het paard bieden een mogelijkheid om op een veilige, niet oordelende manier te reflecteren op eigen gedachtes, gedrag en gevoelens. Bij de psychomotorische therapie wordt de cliënt aangemoedigd om juist stil te staan bij hoe bepaalde ervaringen in het lichaam worden ervaren, zoals spanning in de spieren of een oppervlakkige ademhaling. Door deze lichamelijke ervaringen in contact met het paard te ervaren, kunnen cliënten leren om bewust te worden van hun lichaam en emoties en uiteindelijk te oefenen met nieuw gedrag. Er wordt dan geoefend om op een ander manier om te gaan met stress of spanningen.

Tot slot kan het contact met het paard helpen om de cliënt te laten groeien en nieuwe dingen over zichzelf te ontdekken. Deze inzichten worden niet alleen mentaal gevoeld, maar worden ook echt in het lichaam zelf ervaren. Hierdoor kan de cliënt niet alleen anders gaan denken, maar zich ook anders gaan gedragen en voelen. De samenwerking tussen de cliënt, het paard en de therapeut zorgt voor een proces dat echt verandering teweeg kan brengen.

Ben je benieuwd of Kimberley ook jou kan helpen? Neem dan gewoon contact met haar op en informeer naar de mogelijkheden.

Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om over zijn of haar gevoelens te praten. Paardencoaching in combinatie met psychomotorische therapie (PMT) kan hier een mooie uitkomst in bieden.

Mental Power Motivation | Eigenaresse: Kimberley Boogerd | 06-16014020 | mentalpowermotivation@gmail.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere