bruisende zaken

Afscheidsfeest

Afscheidsfeest

01-03-2024

Enige tijd geleden werd ik gebeld door de dochter van een bijna 100-jarige dame. Moeder woonde zelfstandig, maar het vooruitzicht van een woonzorgcentrum zag ze niet zitten en ze wilde euthanasie. Ze vond het mooi geweest. Dat is de reden waarom de dochters contact met mij opnamen. De beide dochters wilden de uitvaart alvast bespreken.

Ik ben 24/7 bereikbaar om u te helpen op 06-18 81 80 80

Moeder wilde een kleinschalige uitvaart, met alleen de naaste familie. Ondanks de hoge leeftijd, had deze dame nog een groot netwerk van vrienden en kennissen. Ze wilden iedereen de gelegenheid geven om afscheid te nemen en te condoleren. Maar wel graag met lekkere hapjes, een drankje en ook bier en wijn. Het liefste overdag zodat alleen de naaste familie haar aansluitend in kleine kring naar het crematorium konden brengen.

Twee weken later was het zover, ik werd gebeld door Elly. Moeder was overleden, ze lag netjes aangekleed in bed toen ik kwam. Een keurige dame. Samen met Elly en haar zus Linda hebben we alleen nog haar haar netjes geföhnd en wat make-up gebruikt. Samen hebben we moeder in haar zelf uitgekozen uitvaartkist gelegd en naar de rouwauto gebracht. Elly en Linda hebben samen voorgelopen terwijl ik de rouwauto reed.

De condoleance en de uitvaart waren precies zoals we hadden gehoopt. Heel informeel, er waren veel gasten. Iedereen had voldoende te eten en te drinken en er werd ook behoorlijk gelachen en mooie herinneringen gedeeld.

Na ongeveer 1 1/2 uur hebben we moeder met alleen de naaste familie naar het crematorium gebracht. In de familiekamer van het crematorium hebben we geproost met prosecco. We hebben een muziekvideo met foto’s gekeken die ik voor de familie had gemaakt. We hebben geen officiële spreekmomenten meer gedaan, maar het was prima zo.

Ik kom zoals ik ben, dan kunnen jullie blijven wie jullie zijn, want dat is de mooiste manier om samen een mooie uitvaart te maken, die recht doet aan het leven van jullie dierbare. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is: “Tijdens de uitvaart ben ik gepast gekleed maar ik ben geen kokerrokje en hoge-hakjes-type.” Ik ben makkelijk in de omgang, een open boek, inspirerend, vriendelijk, maar zakelijk als het nodig is. Afscheid nemen doen we op jullie wijze en die bij het leven van jouw dierbare past. Een overlijden is nu eenmaal emotioneel, afscheid nemen en loslaten, we doen het liever niet. Maar als het je dan toch overkomt, dan zie ik niet in waarom je niet gewoon jezelf kunt zijn.

Groenhof 32, Almere 06-1988 44 19 kennismaken en whatsapp 06-1881 80 80 bij overlijden joyce@uitvaartverzorging-almere.nl www.uitvaartverzorging-almere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).