recept

Asperges met zalm en bieslooksaus

Asperges met zalm en bieslooksaus

01-05-2024

Breng de lente op je bord met dit zonnige recept. Geniet van deze heerlijke asperges gecombineerd met sappige, vers gegrilde zalm voor een perfecte harmonie van smaken. Serveer dit gerecht met een lichte, frisse dillesaus die alles mooi samenbrengt. Dit gerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een traktatie voor de smaakpapillen.

bereiding Schil de asperges en snijd de laatste 3 cm eraf. Breng in een aspergepan water aan de kook met een scheut melk en een snufje zout. Heb je geen aspergepan, gebruik dan een grote pan waar de asperges in kunnen liggen.

Kook de asperges 7 minuten en laat ze nog 5 minuten nagaren in het water. Schep een soeplepel van het kookvocht in een pannetje, voeg de crème fraîche toe en roer goed door.

Knijp de citroen uit bij de saus. Breng het mengsel aan de kook, voeg de maïzena opgelost in een paar druppels water toe en laat de saus indikken.

Breng op smaak met peper, zout en fijngehakte bieslook. Wikkel een stukje zalm om de asperges. Serveer de asperges met de bieslooksaus en krieltjes. Ingrediënten 500 gr asperges scheut melk peper en zout 125 ml crème fraîche 1/2 citroen 1 theelepel maïzena bosje verse bieslook 200 gr gerookte zalm, in plakken aspergepan of grote soeppan

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Kerstmarkt in Boedapest
Kerstmarkt in Boedapest
Roosendaal Bruist

Kerstmarkt in Praag
Kerstmarkt in Praag
Roosendaal Bruist

Kerstmarkt in Londen
Kerstmarkt in Londen
Roosendaal Bruist

Kerstmarkt in Düsseldorf
Kerstmarkt in Düsseldorf
Roosendaal Bruist

Heinde
Heinde
Roosendaal Bruist

Brasserie Overstag
Brasserie Overstag
Roosendaal Bruist


TCS Amsterdam Marathon
TCS Amsterdam Marathon
Roosendaal Bruist

Oktoberfest
Oktoberfest
Roosendaal Bruist

Halloween 2024
Halloween 2024
Roosendaal Bruist

Closing Parties Ibiza
Closing Parties Ibiza
Roosendaal Bruist

Heinde
Heinde
Roosendaal Bruist

Brasserie Overstag
Brasserie Overstag
Roosendaal Bruist

Esthetiq
Esthetiq
Roosendaal Bruist

Restaurant chocolat
Restaurant chocolat
Roosendaal Bruist



EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08511 Dina Raamdecoratie