bruisende zaken

Een unieke culinaire beleving  OP HET WATER

Een unieke culinaire beleving OP HET WATER

01-09-2022

April vorig jaar opende Boot 013 de deuren in de Piushaven te Tilburg. Vanaf het allereerste begin is het een succes. En dat is niet voor niets. Eten bij Boot 013 is namelijk extra bijzonder omdat het restaurant drijft op het water. Hier kun je genieten van heerlijke gerechten bereid op de Big Green Eggs.

CHECK deze hotspot!

Het restaurant bestaat uit twee verdiepingen en beschikt over een ruim terras van in totaal 232 vierkante meter, waarvan 162 vierkante meter op het water. Het interieur ademt dankzij de combinatie van hout en staal een industriële en tegelijkertijd warme sfeer. Alles klopt, tot in de kleinste details. “Het was de bedoeling een interieur te maken dat anders is dan anders”, vertelt eigenaar Rob Ammersdorffer. “Ik wilde iets creëren dat er nog niet is, dat is mijn drijfveer. Boot 013 voegt wat mij betreft dan ook echt iets toe aan de Piushaven.” Alles vers bereid “Er staan veel vlees- en visgerechten op onze menukaart. Deze worden klaargemaakt op onze Big Green Eggs. Daardoor behoudt het eten alle voedings- en smaakstoffen en krijgen de gerechten een typische houtskoolsmaak.” Wil je echt iets speciaals? Probeer dan eens het ‘dry aged’ vlees uit een van de eigen rijpingskasten van Boot 013. “Tijdens het rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees waardoor het een vollere smaak krijgt en extra mals wordt. Absoluut een aanrader.” Alles wordt bij Boot 013 vers bereid. “We doen geen concessies op het gebied van kwaliteit en gebruiken alleen het beste vlees.” Een totaalbeleving Uiteraard maakt een uitgebreide drankenkaart, met tussen de 25 en 30 soorten bier en wijn, het helemaal af. Je kunt bij Boot 013 dan ook niet alleen lunchen en dineren, maar ook lekker borrelen. “Het gaat bij ons niet alleen om eten en drinken, wij bieden een totaalbeleving.” Kennelijk slaat dat aan, want Boot 013 draait op volle toeren en zit regelmatig helemaal vol. “Mensen blijven lang hangen en zijn super enthousiast.” Eigenlijk moet je het vooral zelf een keer komen ervaren! Team Boot013

Als je hier een keer geweest bent, ben je verkocht!

Piushaven 1D, Tilburg 013 208 3144 info@boot013.nl www.boot013.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist





Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

EetcafÉ de Huiskamer
EetcafÉ de Huiskamer
Oisterwijk Bruist

TAVERNE DE POSTHOORN
TAVERNE DE POSTHOORN
Oisterwijk Bruist

Boshuys Hermitage
Boshuys Hermitage
Oisterwijk Bruist

Little asia cuisine
Little asia cuisine
Oisterwijk Bruist

Mals. Oisterwijk
Mals. Oisterwijk
Oisterwijk Bruist






EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10884 - Schildersbedrijg Swaans