bruisende zaken

Koffiepauzes die rendabel zijn: de invloed van koffiemachines op werknemersbetrokkenheid

Koffiepauzes die rendabel zijn: de invloed van koffiemachines op werknemersbetrokkenheid

26-01-2024

Dat iedereen van een lekker kopje koffie houdt, dat wist je natuurlijk al lang. Maar wist je ook dat koffie een gigantische invloed heeft op de betrokkenheid van je werknemers? Waarschijnlijk niet hè? Maar het is echt waar, koffie is een geweldige boost voor de sfeer op kantoor en maakt dat je medewerkers hun werkplek een stuk beter waarderen.

Daarom is een goede koffiemachine zakelijk de beste toevoeging aan je kantoor. Niet alleen zodat je zelf kunt genieten van een lekker kopje koffie, maar ook zodat je medewerkers zich sterker verbonden voelen met je bedrijf! Hoe mooi is dat? Een echte win-win situatie! 

Een moment van ontspanning en teambuilding 

Elk jaar zit je weer met de handen in het haar op zoek naar de perfecte teambuilding activiteit, maar wat nou als je gewoon investeert in een goede koffiemachine? Dan is er elke dag een moment voor teambuilding, want wat is er nou leuker dan samen genieten van een lekker kopje koffie op kantoor. Teambuilding zou niet een verplichting moeten zijn die je één keer per jaar met z’n allen doet. Teambuilding zou moeten draaien om het opbouwen van een band met je collega’s en je werknemers. Wat is er nou beter dan één keer per dag, of vaker als je dat wilt, samen een lekker kopje koffie te drinken en gewoon even bij te kletsen. Ook als het werk even te zwaar wordt of je hoofd even overloopt, is het heerlijk om even dat moment te pakken om te ontspannen. Als je helemaal in de stress zit, kun je natuurlijk niet denken in oplossingen. Het is beter om dan even van je bureau te stappen en een kopje koffie te drinken in de kantine. 

Koffie en werknemersbetrokkenheid: hoe werkt dat? 

Als je aan koffie denkt, gaan je gedachten waarschijnlijk niet gelijk naar werknemersbetrokkenheid. Toch zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een werknemer wordt niet betrokken puur en alleen door zijn taken of werkzaamheden, een werknemer wordt pas betrokken als hij voelt dat hij deel uitmaakt van een groter geheel, een soort familie. Een goede koffiemachine zorgt ervoor dat je een moment en een middel hebt om een band met elkaar op te bouwen. Een lekkere cappuccino is het perfecte smeermiddel voor een goed gesprek. Even serieus: een koffiemachine maakt van je kantoor een fijne werkomgeving en laat zien aan je werknemers dat je hun comfort belangrijk vindt. Het is een teken van waardering en dat hebben ze ook verdiend. Zonder betrokken en gedreven werknemers kon je bedrijf natuurlijk niet bestaan. 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11049 Que Chula