bruisende zaken

Vakmanschap is meesterschap

Vakmanschap is meesterschap

01-03-2024

Joop Rijken heeft twee carrièreswitches achter de rug. Uiteindelijk koos hij echter toch voor zijn passie, het goudsmeden. In zijn vrije tijd hield hij zich hier al volop mee bezig maar dertien jaar geleden nam hij de juwelierszaak in Winkelcentrum De Burcht over. “Het is een mooi ambacht en daarnaast geeft het voldoening mensen blij te kunnen maken met wat je voor hen doet”, vertelt Joop enthousiast.

Tip: Juwelier Goudsmid Rijken koopt ook exclusieve merkhorloges, goud of zilver in.

Juwelier Goudsmid Rijken is bijzonder omdat de zaak een eigen goudsmid (Joop zelf) én een eigen horlogemaker heeft. “Doordat wij die expertise in huis hebben, kunnen we reparaties en aanpassingen zelf uitvoeren en hoeven we horloges en sieraden daarvoor niet op te sturen. Je loopt dus ook geen risico dat er iets gebeurt met de objecten, die soms een grote emotionele waarde hebben. Regelmatig komen mensen hier met een vraag waarvan andere juweliers hebben aangegeven dat het niet kan. Dan is het voor mij de uitdaging om uit te zoeken hoe het wel kan.”

Een uniek sieraad op maat

De juwelierszaak beschikt over een uitgebreide collectie horloges (van o.a. klassiekers als Seiko, Prisma en Dennis Design) en sieraden in alle mogelijke stijlen, waaronder ook vintage sieraden. “Iets nieuws zijn lab-grown diamanten, die in een lab zijn vervaardigd en daardoor een stuk voordeliger zijn dan natuurlijke diamanten.” Wil je echt iets unieks? Dan kan Joop op basis van jouw ideeën een sieraad op maat ontwerpen en vervaardigen. “Bijna alles is mogelijk, uiteraard afhankelijk van je budget.”

De nieuwste technieken

Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken. “We kunnen bijvoorbeeld 3D print sieraden laten vervaardigen. En sommige reparaties voeren we uit met een lasermachine, daar kun je heel verfijnd mee werken. Hiermee is het bijvoorbeeld niet meer nodig de steen uit een ring te halen als je deze wilt repareren.” Joop roept iedereen op om vooral eens vrijblijvend binnen te wandelen. “Onze deur staat gewoon open!”

Horloges en sieraden voor iedereen

De Burcht 38a • Breda • 076-5657157 info@farijken.nlwww.juwelier-rijken.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


03561 Hoorservice Schram