bruisende zaken

‘Iedereen heeft recht op kunst’

‘Iedereen heeft recht op kunst’

01-09-2022

Al van jongs af aan is Miriam Roomer creatief bezig: van de wekelijkse hobbyclub tot theaterlessen. Op volwassen leeftijd verdween de creativiteit even naar de achtergrond maar toen ze eenmaal de smaak van het schilderen van abstracte kunstwerken te pakken had, was het hek van de dam. Tegenwoordig verkoopt ze niet alleen eigen werk, maar maakt ze onder de noemer Knoeiwerk ook kunstwerken op maat.

De interesse voor abstracte kunst was er al langer, maar Miriam ging pas een stapje verder toen haar ouders een kunstwerk wilden kopen. “Toen ik het zag, dacht ik ‘dat wil ik ook’”, vertelt Miriam enthousiast. Zo gezegd zo gedaan en sindsdien hangt er een prachtig abstract kunstwerk bij haar ouders aan de muur. Geïnspireerd door deze ervaring volgden meer werken. “Zo is het steeds verder gegroeid, daarbij aangemoedigd door de positieve reacties van familie en vrienden. Inmiddels hangt werk van mij in heel Nederland bij mensen thuis, dat blijft bijzonder.”

Gewoon mooi

“Kunst wordt vaak gezien als iets elitairs. De naam Knoeiwerk is dan ook bedoeld als ludieke knipoog naar de kunstwereld én naar mensen die helemaal niets hebben met kunst. In mijn visie heeft iedereen recht op kunst. Ik maak mijn werk voor mensen die er blij van worden, dat geeft me energie. Ook het creëren zelf brengt me veel. Als ik bezig ben, zit ik helemaal in mijn eigen bubbel en werk ik heel intuïtief, vanuit het gevoel. Er hoeft niet altijd een diepere betekenis achter te zitten, iets mag ook gewoon mooi zijn.”

Twee sporen

Miriam maakt regelmatig abstract werk in opdracht. “Meestal ga ik met mensen in gesprek en neem dan een aantal bestaande werken als uitgangspunt. ‘Het is vervolgens aan de klant om de compositie, het kleurenpalet en de stijl te kiezen die het beste past bij het interieur.’ Heb je alleen nog maar een vaag idee, dan concretiseren we samen het beeld dat je in je hoofd hebt zitten.

Die uitdaging ga ik graag aan!”

Abstracte kunst op maat

info@knoeiwerk.nlwww.knoeiwerk.nlwww.instagram.com/knoeiwerk

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08511 Dina Raamdecoratie