Recept

Chocolade ganache taart

Chocolade ganache taart

01-12-2024

Deze luxe chocolade ganache taart is het perfecte feestelijke dessert voor kerst. De combinatie van een kruidige gember-kruimelbodem, fluweelzachte chocoladevulling en een subtiele hint van Szechuan-peper zorgt voor een verrassende smaakbeleving. Met minimale, elegante garnering straalt deze taart verfijning uit en vormt hij een indrukwekkende afsluiter van ieder diner.

Bereidingstijd

30 minuten voorbereiding en bakken + 120 minuten opharding

Recept voor

8 tot 10 personen

Ingrediënten

Voor de kruimelbodem: 200 g gemberkoekjes, verkruimeld 75 g boter, gesmolten Voor de ganache: 250 ml slagroom 2 eetlepels suiker 300 g pure chocolade, fijngehakt 1/4 theelepel gemalen Szechuan-peper Voor de garnering: Cacaopoeder Verse bessen Muntblaadjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de verkruimelde gemberkoekjes met de gesmolten boter tot een samenhangend mengsel. Druk dit mengsel stevig in de bodem van een taartvorm met losse bodem (ongeveer 20 cm doorsnede) zodat een gelijkmatige laag ontstaat. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Verwarm de slagroom met de suiker in een pan tot het net begint te borrelen. Haal de pan van het vuur, voeg de fijngehakte chocolade toe aan de slagroom en laat een minuut staan om te smelten. Roer daarna goed door tot een gladde, glanzende ganache ontstaat. Voeg de gemalen Szechuan-peper toe en roer goed door.

Giet de chocolade ganache op de afgekoelde kruimelbodem en strijk glad met een spatel. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven of tot de ganache stevig is.

Bestuif de taart lichtjes met cacaopoeder voor een mooie afwerking. Garneer met verse bessen of muntblaadjes voor een feestelijke presentatie. Serveer de taart in dunne punten. De combinatie van romige chocolade, knapperige gemberkruimels en de lichte prikkeling van Szechuan-peper maakt dit dessert uniek en onvergetelijk!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Expert in preventieve
Expert in preventieve
Etten Leur Bruist

Madrid Spanje
Madrid Spanje
Etten Leur Bruist

Brussel België
Brussel België
Etten Leur Bruist

’s-Hertogenbosch Nederland
’s-Hertogenbosch Nederland
Etten Leur Bruist

Vaticaanstad Italië
Vaticaanstad Italië
Etten Leur Bruist


CAFE ZAAL ROELOFFS
CAFE ZAAL ROELOFFS
Etten Leur Bruist

Brasserie Overstag
Brasserie Overstag
Etten Leur Bruist

Wouw! da’s ‘n broodje
Wouw! da’s ‘n broodje
Etten Leur Bruist

Kerstmarkt in Boedapest
Kerstmarkt in Boedapest
Etten Leur Bruist

Kerstmarkt in Praag
Kerstmarkt in Praag
Etten Leur Bruist

Kerstmarkt in Londen
Kerstmarkt in Londen
Etten Leur Bruist

Kerstmarkt in Düsseldorf
Kerstmarkt in Düsseldorf
Etten Leur Bruist


CAFE ZAAL ROELOFFS
CAFE ZAAL ROELOFFS
Etten Leur Bruist

Brasserie Overstag
Brasserie Overstag
Etten Leur Bruist


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09805 - De Bell Schilderwerken