bruisende zaken

‘Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan’

‘Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan’

01-02-2023

Renske Wagemakers was al een tijdje op zoek naar een nieuwe hobby toen ze in 2015 via een kennis in aanraking kwam met gipsgieten. Sindsdien heeft het haar niet meer losgelaten. Ze maakt in opdracht de mooiste creaties, daarmee ben je verzekerd van een uniek cadeau. “Het is iedere keer weer een uitdaging om datgene wat iemand in zijn hoofd heeft te realiseren”, aldus Renske.

Renske was de laatste tijd regelmatig op kerst-markten te vinden met haar creaties, waaronder boeddha’s en veel andere beeldjes. “In dit geval vooral kerst gerelateerd, maar ik heb ook veel dat in het teken staat van andere thema’s, zoals Moeder- en Vaderdag, ‘Bedankt Juf’ en nog veel meer.”

Een cadeau op maat

Het meest bijzonder zijn echter de producten die ze op maat maakt. “Ik maak bijvoorbeeld babyboeken met op de ene pagina een baby die uit het boek komt en op de andere pagina de tekst van het geboortekaartje. Dat kan ik helemaal personaliseren. Zo heb ik laatst een boek gemaakt voor een jongetje dat van Ajax houdt, daarin voerde de kleur rood natuurlijk de hoofdtoon.”

Een persoonlijke herinnering

Ook bodycasting is een optie. Renske maakt prachtige handenbeelden in 3D. “Die maak ik veel als persoonlijk aandenken aan een dierbare. Laatst ben ik gevraagd om met spoed een handbeeld te maken van een vrouw die op sterven lag en haar man. Natuurlijk kan er ook een positieve aanleiding zijn om zo’n beeld te maken. Hoe dan ook, deze beelden hebben meestal een grote emotionele betekenis voor mensen.” Vaak is het behoorlijk duur om dit soort handbeelden te laten vervaardigen. “Dat vind ik jammer. Om het toegankelijk te houden voor zoveel mogelijk mensen, doe ik het voor een relatief kleine prijs. Ik vind het fijn dat ik met mijn werk mensen blij kan maken, daar haal ik mijn voldoening uit.” Tip: kijk vooral eens op de Facebookpagina om een indruk te krijgen van wat er mogelijk is.

Voor een origineel cadeau

Renske-s-gipswerken | 06-41559094 | Renskesgipswerken

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


01078	Titambire