bruisende zaken

Taarten met een glimlach

Taarten met een glimlach

01-02-2023

Taarten bakken was altijd al een geliefde hobby van Ingrid Kieft. Na een cursus werd het vuurtje steeds verder aangewakkerd. Professionele cursussen en workshops in het decoreren van taarten - van grote namen als Robèrt van Beckhoven, Alan Dunn en Kristina Rado - volgden en het taarten maken nam steeds serieuzere vormen aan. Eerst deed ze dat vooral voor familie en vrienden, maar inmiddels bakt ze onder de naam De Zoete Lach op aanvraag gepersonaliseerde taarten.

Ingrid maakt kindertaarten, taarten voor volwassenen (voor speciale gelegenheden als verjaardagen en jubilea) en bruidstaarten (eventueel met speciale decoratie als royal icing en suikerbloemen). Inmiddels doet ze dat al twaalf jaar. Welke taarten springen er voor haar uit? “Vooral de niet standaard taarten, bijvoorbeeld met thema’s als Halloween en fantasy. Daar kan ik al mijn creativiteit in kwijt. Humor vind ik heel belangrijk, ik probeer er als het even kan een verborgen knipoogje in te verwerken.”

Unieke taarten

“Kindertaarten zijn vaak gericht op een specifiek onderwerp, zoals Frozen en Pokemon. Je kunt een foto of plaatje meenemen als je ongeveer weet wat je wilt. Maar ik neem ook graag de tijd voor een gesprekje om een goed beeld te krijgen van de persoon voor wie de taart bedoeld is, zodat ik een unieke taart kan bakken die op zijn of haar lijf geschreven is. De taart vertelt uiteindelijk het verhaal.”

Mooi én lekker

Perfectionistisch als ze is, besteedt Ingrid gemiddeld wel vier tot zes uur aan een taart. “Hij moet gewoon goed zijn. Ik maak dan ook zoveel mogelijk gebruik van eerlijke, soms ook biologische ingrediënten. Een taart moet er in mijn visie namelijk niet alleen geweldig uitzien, hij moet ook lekker smaken. Wat ik het leukste vind aan het taarten bakken? Het moment waarop een kind zijn taart op komt halen. Die blik is onbetaalbaar, dat is mijn beloning!”

De taart vertelt het verhaal

Cipresberg 116 Roosendaal 06-17320636 info@dezoetelach.nl www.dezoetelach.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


01078	Titambire