Column

Hoe veilig zijn schoonmaakproducten?

Hoe veilig zijn schoonmaakproducten?

01-03-2023

In de schoonmaakbranche is een groene revolutie aan de gang. Elk schoonmaakbedrijf wil ‘groene’ schoonmaakmiddelen. Waar kijken ze naar? Ze kijken naar het Europese ecolabel. Dan voldoen ze aan de minimale eisen, maar zijn ze dan ook veilig in gebruik? Kunnen schoonmakers met deze middelen werken zonder dat ze zich moeten hullen in beschermende kleding, veiligheidsbrillen en/of handschoenen?

Meestal dient de schoonmaker veiligheidsvoorzorgsmaatregelen te nemen. Want bij een zuur schoonmaakproduct dient de schoonmaker handschoenen en een veiligheidsbril te dragen. Wat gebeurt er als je een product inademt? Is dat gevaarlijk? Bij de meeste producten is het raadzaam om ze niet in te ademen.

Zijn er dan echt geen veilige ‘groene’ schoonmaakmiddelen. Ja, deze zijn er zeker. Als onafhankelijk adviseur test ik middelen van verschillende leveranciers. Ik kan bevestigen dat verschillende middelen veilig zijn. Dit zijn middelen die zelfs geen GHS en CLP-waarschuwingen hebben, hypoallergeen en makkelijk biologisch afbreekbaar zijn. Ze zijn onder andere gebaseerd op de werking van bacteriën, zoals ik vaker aangeef.

Naast het gebruik van veilige schoonmaakmiddelen zijn er ook schoonmaaktechnieken die het schoonmaken zonder schoonmaakmiddelen mogelijk maken. U kunt voor advies, demonstratie of gepaste trainingen contact met ons opnemen.

Kamerlingh Onnesweg 14, Dordrecht | 085-2080656 | info@clear4clean.nl | www.clear4clean.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10741 Gerdi's Balans