bruisende zaken

Kopen en verkopen van goud in Rotterdam

Kopen en verkopen van goud in Rotterdam

09-03-2022

Wanneer u goud wilt aanschaffen of verkopen in Rotterdam, zijn er veel verschillende opties om dit te doen. Maar welke opties heeft u precies en wat is voor u de beste optie?

Kopen of verkopen?

Uiteraard is er een groot verschil tussen het kopen of verkopen van waardevolle spullen zoals goud. Wanneer u goud wilt kopen, valt op dat dit vaak bij webshops gemakkelijk te bestellen is. U heeft ook de mogelijkheid dit fysiek bij een winkel te doen maar dit is vaak iets minder makkelijk dan het online bestellen van goud. Uiteraard is het wel begrijpelijk als u de voorkeur heeft om dit op locatie te doen zodat u de mogelijkheid heeft om vragen te stellen. 

Wanneer u gaat verkopen, kan dit online maar zal dit vaker op locatie plaatsvinden. De bekendste plek om uw goud te verkopen is Goudwisselkantoor. Met twee locaties in Rotterdam en een aantal in de omliggende gemeentes is Goudwisselkantoor voor veel Rotterdammers goed bereikbaar. U heeft ook de mogelijkheid om dit bij een juwelier of een kleine goudinkoper te doen. Zorg wel dat wanneer u uw goud verkoopt, u dit altijd doet tegen de actuele goudprijs. Zo weet u zeker dat u een eerlijke prijs voor uw goud ontvangt. 

Hoe werkt goud verkopen?

Goud verkopen is voor veel mensen geen dagelijkse bezigheid. Om die reden kan het verkopen van goud soms spannend zijn terwijl niets minder waar is. Het verkopen van goud is namelijk erg eenvoudig. U gaat langs een inkoper van goud en deze zal uw goud taxeren. De waarde van uw goud is namelijk afhankelijk van de zuiverheid, het gewicht en de actuele goudprijs. Hoe hoger de goudprijs staat, des te meer uw goud dus waard is. Op basis van het gewicht, de zuiverheid en de huidige goudprijs zal de waarde van uw goud worden bepaald. Besluit u het bod van de taxateur te accepteren? Dat betaalt deze u direct contant of per bank uit. 

Hoe werkt juwelen verkopen?

Het verkopen of kopen van juwelen werkt net wat anders dan het verkopen van goud. Dit omdat juwelen vaak niet uit puur goud bestaan maar er nog wat versieringen of stenen in verwerkt zitten. Hierdoor staat het gewicht van een sieraad vaak niet gelijk aan het bedrag wat u ontvangt. Wanneer er onderdelen van het sieraad niks waard zijn, kan dit ook niet meegenomen worden in het bod van de taxateur. Uiteraard kan dit ook de andere kant op werken. Mochten de versieringen of de stenen die in een sieraad verwerkt zitten ook veel waard zijn, dan zal de waarde van uw sieraad hierdoor ook stijgen en kan deze zelfs meer waard zijn dan de goudprijs. 

Goudwisselkantoor Industrieweg 13 3286 BW Klaaswaal

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).