bruisende zaken

Het oudste café  van Essen

Het oudste café van Essen

01-12-2023

Al 113 jaar een begrip in Essen: Café Onder Den Toren. Sinds het begin van dit jaar onder de bezielende leiding van Mary-Ann Van Lent, die hier eerder ook al het vaste gezicht achter de bar was. “Vanaf de allereerste dag heb ik er mijn ziel en zaligheid in gestopt en ben ik verliefd geworden op het café. Bovendien is dit een prachtig stukje erfgoed dat nooit uit Essen mag verdwijnen.”

Daarmee eert Mary-Ann de oude uitbaatster Julia Peeters die hier bijna vijftig jaar achter de bar stond. “Zij heeft met het café iets bijzonders neergezet en ik vind het een eer om dat voort te mogen zetten.” Iets wat Mary-Ann dan ook met ontzettend veel passie doet. “Elke dag open ik ’s ochtends vroeg weer met veel plezier de deuren voor mijn eerste gasten en die sluit ik pas weer als de laatste gast vertrokken is. Alleen op donderdag ben ik momenteel gesloten, omdat ook ik af en toe wel een dagje rust kan gebruiken”, lacht ze.

Mary-Ann omschrijft Onder Den Toren als het enige echte bruine café dat er nog is in Essen. “Bovendien is het het oudste café in de stad en een ontmoetingsplek waar mensen elkaar spontaan tegenkomen. Zowel in de gezellige kroeg zelf als buiten op ons mooie terras, dat ik graag nog om wil toveren tot een echt sfeervol winterterras.” Een keuken heeft ze er niet, maar toch doet Mary-Ann er alles aan om haar gasten
- naast alle dranken die ze schenkt
- ook wat lekkers te kunnen serveren. “Van een lekker stuk appelgebak tot verschillende kleine snacks en bijvoorbeeld een kaasplankje, ik maak het met veel plezier voor mijn gasten klaar.” En dat geldt voor alles wat ze in haar café doet: ze doet het met veel plezier en dat maakt dat gasten zich er elke keer weer prima vermaken.

Café Onder Den Toren Nieuwstraat 47A, Essen Eigenaar: Mary-Ann Van Lent

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08861 - Inspirante