Bewonder

Amsterdam Dance Event

Amsterdam Dance Event

01-10-2024

Amsterdam Dance Event (ADE) is een jaarlijks terugkerend festival dat Amsterdam wereldwijd op de kaart zet als dé hotspot voor elektronische muziek. Sinds de oprichting in 1996 is het uitgegroeid tot het grootste evenement ter wereld voor elektronische muziek en de daaraan verbonden industrie.

edurende vijf dagen in oktober transformeert ADE de stad in een bruisend centrum van beats, showcases en innovaties, waarbij honderden locaties meedoen aan het programma. Het unieke van ADE is dat het niet alleen draait om feesten. Het festival biedt een veelzijdig platform dat zowel artiesten en producers als muziekliefhebbers bij elkaar brengt. Overdag worden er conferenties georganiseerd met panels, workshops en lezingen, waar professionals uit de muziekindustrie samenkomen om te netwerken en te leren. Innovaties in technologie, muziekproductie en marketing staan hier centraal. Van bekende dj's tot opkomende talenten, iedereen krijgt de kans om zijn of haar stem te laten horen.

's Avonds verandert de stad in een vibrerend dansparadijs, met optredens van internationale topartiesten in clubs, concertzalen en zelfs op unieke locaties zoals kerken en oude pakhuizen. Genres variëren van house en techno tot trance, drum and bass en alles daartussenin. ADE weet niet alleen de gevestigde namen te trekken, maar geeft ook opkomend talent een kans om zich aan een groot publiek te presenteren.

Naast het feestelijke aspect richt ADE zich ook op maatschappelijke en culturele impact. Programma's zoals ADE Green belichten de duurzame toekomst van festivals en de rol van muziek in de samenleving. Ook kunst en technologie krijgen steeds meer een plek, met projecten die experimenteren op het snijvlak van audiovisuele en digitale ervaringen.

ADE is daarmee veel meer dan een festival; het is een ontmoetingsplek waar creativiteit, muziek en technologie samenkomen. Het is een platform waar nieuwe trends worden geboren en waar de liefde voor elektronische muziek wereldwijd wordt gevierd. Een ervaring die de ziel van Amsterdam vangt en die elk jaar weer duizenden harten sneller doet kloppen.

16 t/m 20 oktober 2024

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).